2. Ételérzékenység – Esküvői menü

2. Ételérzékenység 🥛🥐🥜
 
Mai témának azért választottam az ételérzékenységet, mert sajnos egyre többeket érint. 
Az esküvői menü kiválasztásánál és a torta megrendelésénél is célszerű erre figyelni, hiszen senki nem érezné jól magát, ha nem ehetne a vacsorából, vagy a tortából. 
Szerencsére már szinte minden olyan szolgáltató gondol az érzékenyekre, aki cateringgel vagy tortával foglalkozik. 
Ahhoz, hogy elkerüljük a kellemetlenségeket, érdemes már a meghívó kiküldésekor érdeklődni, hogy kinek van ilyen jellegű problémája. Jegyzetbe is gyűjthetjük, vagy a meghívó mellé készíthetünk egy kártyát, amin a vendég jelezheti az érzékenységét. Ugyanitt rákérdezhetünk a vegetáriánusokra és a vegánokra is. 
Ezt azért fontos megtennünk, mert az esküvő napján a pincérek kérdezni fogják, hogy kik azok, akik speciális vacsorát kapnak – és itt kapcsolódok egy picit a következő témánkhoz – hiszen az ültetési rendben célszerű jelölni, hogy melyik asztalnál, melyik széken ül az a vendég, aki nem a standard vacsorát kapja. 
Ezzel is segítjük a szolgáltatók munkáját, és azt is, hogy a kedves meghívott a megfelelő ételt kapja meg és ne legyen kavarodás 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .